0

Twój koszyk

Łącznie

0,00 zł

Koszyk jest pusty

Wasze i nasze porady 

admin 03-03-2025

Naleśniki lekko strawne i bardzo pożywne na mleczku migdałowym.

Składniki:
1. 0,5 L ciepłej wody
2. czubata łyżka stołowa musu/miazgi migdałowej
3. mąka orkiszowa
3. 4 jaja
4. sól
5. olej kokosowy do smażenia (polecam z oferty)

Do ciepłej wody dodać miazgę migdałową. Razem przez chwilę blendować. Dodać mąkę, jaja i sól. Razem blendować. Gotowe.
Smażyć na oleju kokosowym. Farsz wg uznania (np. Musella z oferty).
Smacznego!


tagi: naleśniki

Rafał Kunz 17-02-2025

Proszę o wprowadzenie możliwości zapłaty kartami VISA oraz BLIK. Jest to dużo wygodniejsza forma płatności dla klienta (a opłatę ukryje Pan w cenie produktu). :-)

ADMIN 17-07-2021

Polecam sprawdzony sposób na osłabione włosy i cebulki. Zmywanie oleju rycynowego jest trochę utrudnione ale warto się poświęcić. Dwa jajka od kur z domowego chowu wymieszać z olejem rycynowym. Raz tygodniowo nakładać na włosy i wcierać w skórę głowy. Zmyć delikatnym szamponem. Gotowe! Proste i bardzo skuteczne.


słabe włosy, cebulki, wypadające włosy, na wzmocnienie cebulek włosów

Admin 22-01-2021

Napój kurkumowy
- 0,5L przegotowanej wody (wrzątek)
- 1 płaska łyżeczka kurkumy
- 1/2 płaskiej łyżeczki imbiru
- 1-2 łyżeczki miodu
- można dosmakować miętą, pieprzem cayenne, sokiem cytryny, goździkiem, kardamonem.
Do wrzątku dodać kurkumę, imbir. Po ostygnięciu dodać miód. Można dosmakować wg uznania. Ilość kurkumy dopasować dla siebie. Imbiru dodawać max. połowę dawki kurkumy. Poranny energetyk gotowy.

Słowa kluczowe: kurkuma, napój, imbir, miód, cayenne

ADMIN 09-12-2020

Napój herbaciany z grzyba octowego (kombuchy)
Składniki:
- 1L herbaty zielonej (ewentualnie czarnej)
- 150g cukru białego ewentualnie brązowego (bakterie cukier spracują)
- ok. 100ml napoju herbacianego lub octu jabłkowego

Przygotowanie:
Herbatę wymieszać z cukrem i schłodzić. Włożyć grzyba i wlać napój herbaciany lub ocet jabłkowy. Słój przykryć lnianą ściereczką i odstawić na ok. 10 dni w ciemne miejsce np. w kartonie. Przechowywać w cieple. Nie używać metalowych łyżeczek. Smakować codziennie. Może być gotowy napój po tygodniu. Przecedzić. Grzyb i ten nowo powstały przemyć i następny napój wykonywać tak samo. Grzyb używamy do 5 razy (traci aktywność). W międzyczasie powstają nowe. Napój przechowywać w lodówce.
Napój przechowywany z grzybem przez dłuższy czas ( ok. 1 miesiąca) zmieni się na ocet jabłkowy z ładnym nowym grzybem. Za każdym razem należy koniecznie grzyb przemyć pod bieżącą wodą. Smacznego i zdrowego.

Słowa kluczowe: kombucha, grzyb octowy

Informacje zawarte w dziale "Porady" pochodzą ze źródeł ogólnodostępnych. Jako administrator strony www.najmar.pl nie biorę za nie odpowiedzialności.

Ta strona używa plików cookies tak zwanych ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem Dowiedz się więcej o plikach Cookies